‘American Song Contest’-winnaar AleXa schotelt haar ‘prachtige’ overwinning voor | Amusement

NBC’s eerste seizoen van Amerikaans Songfestival kwam tot een einde op maandag 9 mei. En in de finale regeerde Tulsa, de inwoner van Oklahoma en K-Pop-ster AleXa oppermachtig.

Dankzij de jury en de stemmen van de fans eindigde AleXa met een voorsprong van 200 punten op haar medeconcurrenten. Riker Lynch (Colorado) werd tweede en Jordan Smith (Kentucky) werd derde. Grant Knoche (Texas) werd vierde, Allen Stone (Washington) werd vijfde, Tenelle (Amerikaans Samoa) werd zesde, Michael Bolton (Connecticut) werd zevende, Ni/Co (Alabama) werd achtste, Chloe Fredericks (North Dakota) werd negende , en Tyler Braden (Tennessee) werd 10e.

Elk zong hun gekozen lied in elke ronde, waarbij elk optreden een beetje hoger lag dan het vorige. En uiteindelijk won AleXa’s “Wonderland” ruim. Hier praat ze met TV Insider over haar overwinning, haar tijd in de show en wat ze hierna van plan is.

Je hebt met een grote marge gewonnen. Hoe voel je je na de overwinning?

Alexa: Het dringt nog steeds niet door. De realiteit dringt nog steeds niet tot me door. Gisteravond had ik mijn moeder en vader naast me, samen met al mijn medewerkers om het moment samen te vieren. Het was als een droom die uitkwam. Wonderland, geweldig, geen woordspeling bedoeld, maar het was zo geweldig, eerlijk gezegd.

Zijn er speciale plannen om je overwinning te vieren?

Aangezien we gisteren tot in de kleine uurtjes druk bezig waren met Koreaanse telefonische interviews, denk ik dat ik vandaag, nadat mijn schema is afgelopen, bij mijn ouders zou kunnen zijn voor een laat moederdagdiner, indien mogelijk, omdat ik er niet bij kon zijn mijn moeder op moederdag.

Je mag deze zondag presenteren bij de Billboard Music Awards. Heb je ideeën voor de look die je gaat trekken voor de prijsuitreiking?

Oh, we hebben wel een kijkje in gedachten. Ik denk dat het een prachtige zal worden dankzij het geweldige garderobe-team dat geniale hersens heeft. [Laughs]

‘American Song Contest’-winnaar AleXa schotelt haar ‘prachtige’ overwinning voor |  Amusement

Trae Patton/NBC

Je komt uit Tulsa, Oklahoma en hebt een succesvolle muziekcarrière in Korea. Wat betekent het voor jou om je muziekcarrière in de VS uit te kunnen breiden?

Het betekent alles voor mij. Ik ben 21 jaar geboren en getogen in Oklahoma, en ga vervolgens de afgelopen vier jaar naar Zuid-Korea om mezelf en deze geweldige carrière te vinden, en dan terug te komen om mijn thuisstaat te vertegenwoordigen op Amerikaans Songfestival – het voelt volledig rond, als een soort “welkom thuis” -gevoel.

Je zei eerder dat je een grote bent Eurovisie fan. Hoe verliep je K-pop-carrière en je liefde voor Eurovisie helpen je voor te bereiden Amerikaans Songfestival?

Als we kijken naar het K-Pop-aspect van dingen, is een van de dingen over live optredens dat je al deze verschillende camera’s moet vinden. Gelukkig kon ik met mijn achtergrond van muziekoptredens in Korea die kleine rode lampjes van de camera vinden. Het is soms een beetje lastig, maar je krijgt het onder de knie.

En verder Eurovisie – met betrekking tot de finale van gisteren, hadden we een heel goed begrip van hoe het puntensysteem werkt. En het was echt gaaf om de kwartfinales, halve finales en dan finales te zien in vergelijking met de huidige Eurovisie mensen die strijden en van podium wisselen en daar eens naar kijken.

Wat was het meest uitdagende deel van dit seizoen?

Er waren zoveel uitdagingen, op een goede manier, aanwezig in deze hele ervaring, maar ik denk dat ik gewoon zou zeggen uit mijn eigen hoofd te gaan. Ik denk veel over dingen na, en ik heb de neiging om mijn eigen ergste vijand te zijn. Over dingen nadenken, denk ik, was de grootste uitdaging.

Kun je ons een kijkje achter de schermen geven van hoe je verschillende uitvoeringen van “Wonderland” het hele seizoen samenkwamen? Hoe hield je elke voorstelling fris?

Hoe we het elke keer verhoogden, we hadden het geluk om met het ongelooflijke Haus of Sam te werken. Zij waren de creatieve regisseurs en hielpen bij het creëren van de visie voor elk afzonderlijk “Wonderland”-podium dat we uitbrachten. Dus elke keer, te beginnen bij het begin, dachten we: “Wat kan de ‘wow’-factor brengen? Wat gaat de aandacht van mensen trekken?” Dus we hebben deze touwen. En toen verhoogden we de ante met de luchtzijde. En ten slotte, met het motief van de Hartenkoningin, dachten we: waarom niet een troon erin gooien en deze aan het plafond laten hangen? Het zijn tovenaars met hun hersens.

AleXa Amerikaans Songfestival

Trae Patton/NBC

Kun je de geschiedenis van “Wonderland” uitleggen? Hoe is het zover gekomen?

“Wonderland” was een gigantisch samenwerkingsproject tussen mij en vijf geweldige songwriters: Andreas Carlsson, Albin [Nordqvist]Bekuh Boom, Cazzi Opeia en Ellen [Berg]. Ze hebben hun hart en ziel in “Wonderland” gestoken en er dit ongelooflijke kunstwerk van gemaakt. Ik hoop alleen dat ik het recht heb gedaan, en ik ben dankbaar dat ze me vertrouwden.

Tekstueel vertelt het nummer zelf over geleid worden door iemand en dan loskomen van die fantasie. Maar we kennen allemaal het verhaal van de klassieker Alice in Wonderland, hoe het Witte Konijn haar door haar reis in Wonderland leidt. Ik denk graag, metaforisch gezien, dat de mensen die me hebben gevormd en opgevoed om te zijn wie ik ben in Oklahoma, mijn Witte Konijn zijn die me door mijn wonderland leiden, mijn reis in het leven.

Had je behalve je eigen nummer een favoriet nummer van het seizoen?

O, er zijn er zoveel! Zoveel, zoveel. Ik herinner me dat elke avond nadat we klaar waren met het opnemen van de kwalificaties, halve finales of finales, ik altijd naar huis ging en dingen op mijn afspeellijst streamde. Ik zou ‘s ochtends in de sportschool van het hotel zijn met verschillende nummers op de afspeellijst. Het was gewoon te veel om te tellen, om eerlijk te zijn. Gewoon veel te veel om te tellen.

Amerikaans SongfestivalSeizoen 1, Nu streamen, Peacock and Hulu

Meer koppen:

.

Leave a Comment