Chef Roberto Romero gerechten op zijn nieuwe voedselonderneming

Roberto Romero was een student aan het Santa Monica College toen hij daar een baan kreeg als hardloper bij een restaurant met een Michelinster. Hoewel hij het niet leuk vond om voor de deur te werken, was hij geïnteresseerd in wat er in de keuken gebeurde, en die nieuwsgierigheid leidde tot zijn carrière als chef-kok.

De inwoner van Mexico-Stad, die op 16-jarige leeftijd naar Los Angeles verhuisde, verhuisde anderhalf jaar geleden naar New York en werd gevraagd om de rol van chef-kok op zich te nemen bij Omakaseed, een op planten gebaseerde sushibar in NoMad’s veganistische bistro Plant Bar .

We spraken Romero de dag voordat de 8-zits sushi-balie op 6 mei werd geopend. Gasten krijgen een 15-gangenmaaltijd geserveerd, met items zoals spaghetti squash nigiri, pulled oster mushroom salad en potato veloute. “Alles is zeer doordacht en er zijn veel details die in elk gerecht passen, zelfs als het zo’n klein stukje nigiri is, er zijn veel stappen”, legde hij uit.

Hoe is uw betrokkenheid bij Omakaseed tot stand gekomen?

Het team van SimpleVenue [hospitality group]ze hebben een aantal sushi-winkels in de stad en ook in andere steden, ze zijn een partnerschap aangegaan met het Vegan Warrior Project [plant-based food, technology and marketing organization] en ze hadden al aan Omakaseed gedacht. Ze vonden me en het was een soort perfecte match, want dat was echt waar ik naar op zoek was. Ik ben ongeveer anderhalf jaar geleden naar New York verhuisd en ik was op zoek naar iets waar ik echt in geïnteresseerd was en dit was het dan. Daarna ben ik aan het menu begonnen. We hebben een heleboel verschillende proeven gedaan en uiteindelijk kwamen we uit op dit menu en nu staan ​​we op het punt om morgen te openen.

Wat is veganistische sushi?

Ik ben erg dankbaar omdat ze me de vrijheid hebben gegeven om het concept echt mijn eigen te maken met mijn visie. Ik probeer hier niet echt iets uit te vinden; Ik probeer gewoon te zien hoe mooi reguliere sushi en de Omakaseed-sushi-ervaring is en het plantaardig te maken door te proberen de groenten naar hetzelfde niveau of zo dicht mogelijk bij het niveau te brengen als de normale ervaring is. Dat is het uitdagende en lastige deel, maar het is ook het leuke deel.

Dus het zijn 15 gangen?

Ja, er zijn vier of vijf gangen met vergulde gerechten die een mix zijn van westerse gerechten met Japanse smaken. De rest zijn allemaal nigiri-stukjes, die bedoeld zijn om meer als een groente, maar vol Japanse smaak te zijn.

Wat zijn de beste en slechtste dingen aan uw beroep?

Ik zou zeggen dat de beste dingen zijn dat je op een heel persoonlijke manier met klanten omgaat, zelfs als je in de keuken aan de achterkant van het huis werkt, geef je ze iets rechtstreeks. Het is een soort sport, elke dag dat je gaat, het is als een team, je gaat elke dag naar een wedstrijd. Dat doet me heel veel deugd. Ik ben ook dol op eten. Ik hou van eten en verschillende keukens proberen. Als kok beleef je het op een ander niveau. Het ergste is waarschijnlijk dat je soms veel dingen moet missen, zoals Moederdag of iemands verjaardag.

Hoe ben je begonnen als kok?

Ik ging naar Santa Monica College en kreeg een baan in een restaurant. Ik was een foodrunner en ik vond het niet leuk, maar ik was erg nieuwsgierig naar de keuken en toen begon ik te kijken hoe ik mezelf in de keuken kon krijgen. Het was een beetje uitdagend, maar ik had het geluk te vinden … nou ja, ik kreeg geen baan, ik moest een tijdje gratis werken bij Joe’s Restaurant, een restaurant met een Michelin-ster. En uiteindelijk evolueerde dat naar een functie en zo begon mijn carrière.

Hoe wil je dat de ervaring voor klanten is?

Ik wil dat iedereen die binnenkomt een geweldige tijd, een leuke tijd en een onvergetelijke tijd heeft, of ze nu met mij praten of met iemand anders als ik er niet ben. En het gevoel te hebben dat ze zich in een goede omgeving bevinden.

Aangezien burgemeester Adams veganist is, denk je dat hij naar het restaurant komt?

Ik had geen idee dat hij veganist was, maar zeker, ik mag de man. Ik wist niet dat hij veganist was, maar nu vind ik hem leuker.

www.omakaseed.com

.

Leave a Comment