Het maakte me dol op keramische braadpannen

Ik probeerde de beroemde Green Pan om te zien of het koken en opruimen echt gemakkelijker dan ooit maakte – en wauw! Ik was zeker onder de indruk.

De zoektocht naar de beste koekenpan met antiaanbaklaag is al jaren een van mijn passieprojecten. Ik kook bijna al mijn maaltijden thuis en voed elke avond een klein leger. Vrienden en familieleden bleven enthousiast over groene pannen met keramische coating die allebei niet-klevend zijn en Betaalbaar, dus ik besloot ze eens te proberen en bestelde een set van twee. Mijn Green Pan-recensie liet me geschokt achter – hoe had ik zoveel jaren zonder deze handige pannen geleefd?

Wat is de groene pan?

De Green Pan is gemaakt van stevig, meerlagig roestvrij staal en vervolgens afgewerkt met een coating van de eigen keramische antiaanbaklaag van het merk. Net als zijn veel duurdere concurrent, Caraway Ceramic Cookware, heeft de Green Pan een antiaanbaklaag die zowel PTFE- als PFO-vrij is, en ook vrij van zware metalen die tijdens het koken in uw voedsel kunnen sijpelen. Die chemicaliën worden vaak aangetroffen in kookgerei met Teflon-coating en zorgen voor een enorme toename van de populariteit van keramische kookgerei.

Keramisch kookgerei zou ook gelijkmatiger opwarmen, en het duo van bestverkochte pannen in deze set is veilig voor alle kookplaten (inclusief inductie). Het kan zelfs direct in de oven of grill worden gepoft bij temperaturen tot 600 ° F. Als je onze braadpannengids leest, weet je dat een pan die bij hoge temperaturen van het fornuis naar de oven kan gaan, moeilijk te vinden is!

Hoe we het hebben getest

Afb 9998 Groene Pan

Bryce Gruber voor Taste of Home

We bakken hier veel eieren, bedankt voor het fokken van onze eigen kippen en het hebben van kakelverse eieren op het aanrecht. Ik dacht dat eieren de beste plaats zouden zijn om te beginnen met testen. Eieren zijn tenslotte de perfecte lakmoes voor de echte anti-aanbakmogelijkheden van elke pan – en geen enkele beoordeling van Green Pan zou compleet zijn zonder te proberen erachter te komen hoeveel schrapen er nodig is. Keer op keer zorgden de groene pan van 8 inch ervoor dat eieren van alle stijlen moeiteloos uit het kookgerei en op het bord konden glijden met weinig meer dan een beweging van de pols.

Ik heb ook het grotere meegeleverde stuk, een 10-inch pan, geprobeerd om een ​​bijzonder cheesy familie shakshuka-recept te maken. De combinatie van eieren, gebakken tomaten en melige kaas zorgde ervoor dat deze pan in mijn gedachten verpestte. Tenminste dat dacht ik. Maar tot mijn verbazing gleed alles van het oppervlak van de pan af en werd het schoongeveegd met alleen zeepsop en een typische spons. Zelfs de echt verbrande stukjes kaas die te lang gekookt waren, kwamen er gemakkelijk af!

De test die me echter echt verkocht, was het koken van een stuk zalm met niet meer dan een beetje zout en peper. Ik ben notoir slecht in het koken van vis en het lukt me altijd om stukjes dure filets op pannen, grills en andere oppervlakken te krijgen. Op de een of andere manier heb ik de zalmfilets in de 20 cm lange groene pan niet verknoeid, en dat is wat me er echt van overtuigde dat deze anders gewoon ogende pannen elke dollar waard waren.

Ons Smaak van Thuis Plaatsvervangend Affiliate Editor, Megan Wood, is een grote fan van de 11-inch Green Pan. Megan zegt: “Ik was het zat om voedsel van mijn roestvrijstalen potten en pannen te schrobben, maar ik maakte me zorgen over mogelijke zware metalen in antiaanbaklaag. De Green Pan is de oplossing die ik zocht. Ik ben onder de indruk van hoe snel en gelijkmatig het opwarmt, en het geeft me scherpe randen op kippendijen. Het is mijn favoriete werkpaardpan.”

Productkenmerken van de groene pan:

Een van de beste dingen die ik heb geleerd tijdens mijn zeer belangrijke Green Pan-recensie, was dat ik de hele tijd gewoon te veel olie en boter heb gebruikt. Ik smeerde allerlei pannen in met de beste olijfolie en romige boter, maar met pannen met antiaanbaklaag die echt zo glad zijn als deze, is het extra vet gewoon niet nodig. Green Pan raadt aan om indien nodig een kleine hoeveelheid olie of boter te gebruiken, maar vermijd sprayoliën om de afwerking te beschermen. De hoge temperatuurcapaciteit en duurzaamheid van deze staal-en-keramische wonderen maakten ook echt indruk op mij.

Pro

Wat we leuk vonden aan de groene pan:

  • Concurreert met bestverkochte keramische kookgereilijnen zoals Our Place-pannen tegen meer betaalbare prijzen
  • Stevige meerlaagse stalen constructie gecoat in keramiek
  • Geen schadelijke Teflon-chemicaliën of zware metalen die in voedsel sijpelen
  • Verdeelt de warmte gelijkmatig
  • Kan met alle soorten kookplaten werken
  • Veilig voor gebruik in de oven en grill

nadelen

Wat te overwegen over de groene pan:

  • Eenvoudige, basic ontwerpen zonder franje of trendy kleuren
  • De bundel wordt geleverd zonder deksels

FAQ

Is de Green Pan vaatwasmachinebestendig?

Ja! Het merk stelt echter voor om handen te wassen met mild zeepsop. Ik ontdekte dat er niet veel meer nodig was dan een snelle veeg en een stevige spoeling met warm water. Zelfs olieachtige sauzen en met kurkuma gevulde recepten gaven geen vlekken op de pannen.

Zijn Green Pans zwaar of moeilijk te manoeuvreren?

In tegenstelling tot gietijzeren kookgerei, zijn Green Pans lichtgewicht en zeer gemakkelijk vast te houden.

Zijn de Green Pans veilig te gebruiken met metalen keukengerei?

Dat zijn ze zeker! Dat betekent niet dat je actief bezig moet zijn met snijden en in blokjes snijden in je pannen, maar een lepel erin steken om te proeven of je favoriete metalen vork gebruiken om een ​​paar extra groenten te pakken, zal deze pan geen beetje beschadigen. Dat is een belangrijke afwijking van de anti-aanbakpannen van weleer.

Wat andere recensenten te zeggen hadden?

“Deze pannen kookten mijn maaltijd heerlijk!” zegt Elaine uit Ohio. “De hitte werd gelijkmatig verdeeld en het vlees, de uien en de spinazie plakten totaal niet aan. Ik kon mijn metalen tang gebruiken zonder me zorgen te hoeven maken over krassen, wat geweldig was! Ze zijn solide, zwaar en goed gemaakt. Ik vind het fijn dat de handvatten niet loskomen.”

Een andere enthousiaste recensent uit Indiana schrijft: “De meest verbazingwekkende anti-aanbakpannen die ik heb gebruikt! Ik heb eieren, gegrilde kaas, gebakken aardappelen en omeletten in deze pannen gekookt en ik had geen probleem. Ze plakken niet en het opruimen is eenvoudig. Geen uren meer bezig met het schrobben van pannen. Vrijwel kun je het gewoon wegvegen met een vochtige doek of spons. Ik ben dol op de 100% toxinevrije coating. Het eten smaakt zo veel beter. Ik zou dit product ten zeerste aanbevelen boven alle pannen met antiaanbaklaag.”

Eindoordeel

Braadpanpuristen en budgetbewuste thuiskoks zullen dol zijn op deze pannen. Mijn Green Pan-recensie liet me het keramiek-liefhebbende licht zien en regeerde in mijn olijfolie-gewoonte die uit de hand liep. Als u vertrouwt op slechts een paar belangrijke kookgerei tussen uw arsenaal aan magnetronbestendige kommen (zoals deze Anyday Cookware-winnaars) en slowcookers, zijn de groene pannen een must-buy. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, nog gemakkelijker schoon te maken en gaven me een goed gevoel over het niet gebruiken van pannen met potentieel giftige chemische coatings.

Waar de groene pan kopen?

Groene Pan

via greenpan.us

Als de belofte van een koekenpan zonder aangebrande stukjes opwindend klinkt, zul je blij zijn te weten dat je de bestverkochte bundel van het merk voor minder dan $ 150 kunt kopen. Het bevat een 8-inch en een 10-inch koekenpan in een zachte grijze tint die past bij de meeste moderne keukens. Je vindt de pannen op Amazon, maar als je naar de website van Green Pan gaat om de bundel te kopen, kun je vaak extra kortingen en couponcodes scoren.

Winkel nu

Wil je meer leuke productkeuzes en geldbesparende deals van onze winkelexperts en Test Kitchen? Schrijf je in voor de Stuff We Love nieuwsbrief.

Leave a Comment