Ik heb de TikTok-trend van het bakken van cake in mijn auto geprobeerd

Joe Brown was ooit 20 minuten bezig met het schoonmaken van gummy pizza van zijn dashboard. Zo’n kleine prijs voor glorie.

Een paar jaar voordat die gummy pizza-video 31 miljoen keer werd bekeken, werkte de 20-jarige Brown in een bioscoop en had hij een leuke TikTok-gewoonte met 10.000 volgers. Nadat het theater was gesloten met de COVID-lockdown, besloot hij te proberen een ei te koken op de hete stoep voor zijn huis in Gilbert, Arizona voor amusementsdoeleinden. Het pakte verrassend goed uit en leverde hem nog een paar duizend volgers op. Al snel plande hij een serie buiten koken. Aanvankelijk schonken zijn familie en vrienden niet veel aandacht, maar al snel kwamen ze met ideeën en uitdagingen, en zijn vriendin Kay helpt tegenwoordig zelfs mee. Hij ging over op grillen op het dak en begon vorig jaar met koken in zijn hete auto. Hij heeft cupcakes, pizza, gegrilde kaas, pasta, kipnuggets en aardappelen gemaakt, om er maar een paar te noemen.

En hij kookt niet alleen, hij smelt ook voor een komisch effect – kaarsen, kleurpotloden, taffy. Mijn persoonlijke favoriete video documenteert een dienblad met gummyberen dat op zijn dak is achtergelaten. Binnen een uur smolten ze in een sinistere plas smurrie, gleden uit de pan en op zijn dakpannen, en hingen toen in verontrustende ijspegels voordat ze plassen op de oprit beneden. Ik voel me een beetje schuldig omdat hij zijn mond eraan heeft gebrand om de video te maken, maar ik moest heel hard lachen.

Ik woon in Texas, waar het bijna net zo heet is, en de temperaturen van dit jaar in juni zijn al augustus-waardig, dus ik kan niet wachten om dit zelf te proberen. Laten we de methode voor deze waanzin uitzoeken.

De beste resultaten van Brown (althans in termen van eetbaarheid, zo niet hilariteit) komen wanneer hij metalen en met folie beklede pannen gebruikt. Op het dak staan ​​de dingen van nature schuin, en als hij de auto gebruikt, kantelt hij de pan een beetje naar de voorruit. Hij zegt dat hij meestal zoekt naar temperatuurmetingen van meer dan 200 F om het kookproces te starten, wat vaak ongeveer drie uur duurt.

Voordat we verder gaan, laten we het hebben over ongelukken. Brown is meer dan eens een beetje geschroeid en beveelt ovenwanten aan voor het koken op het dak of in de auto. Je moet de dingen ook een beetje laten afkoelen voordat je ze in je mond stopt – ze zullen heet zijn, net zoals ze zouden zijn nadat ze uit je binnenoven komen. Tenminste, dat is het beste scenario. Langdurig koken bij relatief lage temperaturen stelt u bloot aan door voedsel overgedragen ziekten. Brown heeft een aantal dingen gemaakt waarvan ik denk dat ze stevig in het gebied zijn waar je dit thuis niet moet proberen, zoals spek, biefstuk en koekjesdeeg met eieren. Soms moest hij dingen weggooien. Voedsel dat langer dan twee uur bij temperaturen tussen ongeveer 40 en 140 F wordt gehouden, heeft meer kans om bacteriën te herbergen die je ziek, echt ziek kunnen maken. Brown moest zelf naar de spoedeisende hulp nadat zijn pannenkoeken op het dak “ranzig” waren geworden. En nu we het toch over daken hebben, hoeveel vogelpoep denk je dat er op die van jou zit? Wil je daar toch een bakvorm neerzetten?

Dashboard is het!

Gezien de mogelijke gevaren, heb ik een voedsel gekozen met een laag risico op bacteriegroei – een oud recept uit de Grote Depressie, toen eieren en melk schaarser waren, gekke cake genoemd. Het bevat alleen bloem, suiker, cacao, olie, zout, een beetje azijn en bakpoeder, niets dat snel onveilig zou worden. Daar voeg je warme koffie of water aan toe om het beslag te maken, en dat betekent dat de cake een klein beetje voorsprong krijgt bij het opwarmen. Ik ga ook de temperatuur overal in de gaten houden met een sondethermometer, zodat als het langer dan een paar uur onder de 140 F komt, ik weet dat ik het voor de veiligheid moet weggooien.

Een ander pluspunt van dit recept is de prachtige cacaokleur, want bruinen vereist de Maillard-reactie, een constellatie van chemische reacties die zo ingewikkeld is dat het niet eens in detail in wetenschappelijke termen is beschreven. Weet gewoon dat er eiwitten, suiker en warmte voor nodig zijn, en als je het in minder dan 12 uur probeert te doen, kost het minstens 300 F, wat we niet op het dashboard zullen bereiken. Daarom zijn recepten als Brown’s pancakes en tosti’s zo bleek.

Het laatste waar je rekening mee moet houden, is dat dit soort cake het beste werkt als het na het mengen snel bakt, zodat er genoeg luchtbellen overblijven van de reactie van de azijn met het zuiveringszout om het licht te houden. Ik ben bang dat de cake niet snel genoeg zal bakken in de auto, wat resulteert in een dichte kruimel, maar ik hoop dat de bovengenoemde voordelen opwegen tegen de nadelen.

Op de bakdag was mijn dashboard tegen de middag 176 F en er werd voorspeld dat het heter zou worden, dus plaatste ik de met folie bedekte bak en een met perkament beklede metalen springvorm op het dashboard om voor te verwarmen.

Door met folie beklede metalen pannen te gebruiken en ze naar de voorruit te kantelen, kan de temperatuur in de auto stijgen.Heather Martin

Ik maakte een mentale notitie om de buren te laten weten wat ik aan het doen was, zodat ze niet dachten dat ik de bocht om was gegaan, wat ik prompt vergat te doen. (Ze organiseren waarschijnlijk een buurtwacht terwijl ik dit schrijf.) Na ongeveer 45 minuten mengde ik mijn beslag erin. Zoals je kunt zien, borrelt het meteen op, dus tijd is van essentieel belang.

Het gekke cakebeslag wordt alleen gezuurd met zuiveringszout, dus de bubbels zijn delicaat en van korte duur.
Het gekke cakebeslag wordt alleen gezuurd met zuiveringszout, dus de bubbels zijn delicaat en van korte duur.Heather Martin

Ik wilde niet dat de pan afkoelde door hem in de airco te zetten, dus rende ik naar buiten met een lepel en een ovenwant op een dienblad, gooide de deur open, stapte in en het weer zo snel mogelijk om vast te houden als veel warmte als ik kon. Ik schonk toen het beslag in de pan terwijl ik in mijn oven zat. Dit was niet gemakkelijk om te doen. Ik had een dikke theedoek op schoot om te voorkomen dat de pan me verbrandde, maar het was moeilijk om dit allemaal te coördineren in krappe ruimtes. Ik was nogal zelfvoldaan over het idee om alles op een dienblad te brengen – anders had ik nergens die met beslag bedekte lepel kunnen zetten terwijl ik de bakvorm vastzette. Niemand wil cakebeslag op hun autostoelen!

Experiment 1: De springvorm.
Experiment 1: De springvorm.Heather Martin

Ik zette de sondethermometer in de pan en ging naar binnen om te wachten. Lekkere cake was slechts twee of drie, misschien drie-en-een-half uur verwijderd! Ik besloot om na een uur te controleren voor documentatiedoeleinden.

Experiment 1, uur 1: Dit gebeurde.

Mijn eerste poging tot koken op het dashboard was letterlijk een hete puinhoop.
Mijn eerste poging tot koken op het dashboard was letterlijk een hete puinhoop.Heather Martin

Ik ben nu niet zo zelfvoldaan, of wel? Ik nam dit echter als proof of concept, omdat het zeker gedeeltelijk op de stoel was gebakken. Hoe erg het ook was, het had zoveel erger kunnen zijn. Op de een of andere manier had ik geluk toen het hele apparaat van het dashboard gleed, omdat de springvorm ondersteboven op de bakplaat viel. Afgezien van de relatief beheersbare plas op de stoel, waren er maar een paar plekjes beslag en al het andere zat in de pannen.

Gered door een soort cake-pan-gymnastiek.  Oef.
Gered door een soort cake-pan-gymnastiek. Oef.Heather Martin

Voor mijn tweede poging besloot ik een mini-muffinvorm te gebruiken. Ik zette de pannen in de zon op het dashboard om voor te verwarmen, voorzichtig vastgeklemd om nog een ramp te voorkomen, en na slechts 45 minuten was het 185 F. Ik verwisselde deze keer een half recept van gekke cakebeslag, vulde ze allemaal 2/ 3 vol voor het geval ze werkelijk opstonden en de deur dicht deden.

Experiment 2, uur 1:

Ik heb mijn mini-muffinpan opgezet met een sondethermometer voor eenvoudige controle.
Ik heb mijn mini-muffinpan opgezet met een sondethermometer voor eenvoudige controle.Heather Martin

Ze waren zeker aan het koken, maar veerden niet terug als ze werden ingedrukt. Het leek alsof ze van boven naar beneden aan het bakken waren, als een gigantische Easy Bake Oven met de enorme gloeilamp op 150 miljoen kilometer afstand. Ik was er vrij zeker van dat de bodem nog ongebakken was, dus deed ik de deur weer dicht.

Uur 2:

Ze waren gloeiend heet en voelden droog aan. Cake moet meestal een interne temperatuur van ongeveer 200 F hebben om het klaar te noemen. Ik gaf ze nog eens 15 minuten, maar de mijne kwam nooit boven 193 terwijl ik aan het kijken was.

De interne temperatuur van mijn dashboard-cupcakes bereikte een ongelooflijke 193 F.
De interne temperatuur van mijn dashboard-cupcakes bereikte een ongelooflijke 193 F.Heather Martin

Ik hoopte dat misschien hun mini-formaat en ei-loos beslag zou betekenen dat dat genoeg was. Ze waren in het midden verzonken, maar ze hadden nog steeds wat veerkracht. Het was beter dan ik had gehoopt, maar aangezien de bovenkant eerst gaar was, waren de randen knapperig.

Dashboard gekke cake is niet zo geschikt voor de gelegenheid als de ovenversie, maar het is niet slecht.
Dashboard gekke cake is niet zo geschikt voor de gelegenheid als de ovenversie, maar het is niet slecht.Heather Martin

Je moet de cake een beetje laten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt, anders gaat hij plakken en scheuren. Ik liet deze ongeveer 15 minuten afkoelen, en ze werden weggetrokken van de rand van de pan, dus ik maakte er een paar los met een houten mes en liet ze eruit springen.

Oeps.  Dashboardcake veranderde in dashboardkruimels.
Oeps. Dashboardcake veranderde in dashboardkruimels.Heather Martin

Cakekruimels zijn geweldig voor cake pops. Die zijn binnen, toch? En stukjes cake zijn ook klein, wat o zo de rigueur is met het jubileum van de koningin. Maar ik had nog steeds hoop op een meer fotogeniek resultaat en besloot ze af te laten koelen, afgedekt zodat ze niet nog meer uitdrogen, totdat ze ijskoud, zoals Mary Berry altijd zei in ‘The Great British Bake Off’. Het vergde nog wat voorzichtig duwtje in de rug, maar ze kwamen er uiteindelijk heelhuids uit.

Niet slecht, toch?

  Dashboardcake begon een hete puinhoop, maar het is redelijk goed opgeruimd.
Dashboardcake begon een hete puinhoop, maar het is redelijk goed opgeruimd.Heather Martin

Het bovenoppervlak is absoluut droog en de kruimel is dicht, meer als browniepucks dan als cake, dus laten we net doen alsof dat is wat we probeerden te maken!

Dus, wil ik dat je zelf probeert om van je auto een gigantische Easy Bake Oven te maken? Wel, ik wil je aanmoedigen om te experimenteren. En ik wil dat je manieren vindt om schone energie te gebruiken. Toen ik Brown vroeg of hij nog meer kookt, zei hij: “Het korte antwoord is nee”, lachte hij, “maar ik probeer het te leren.” Dat is wat ik hoop dat mensen wegnemen van zijn TikTok. Of het nu op uw dashboard is of niet, wees ruimdenkend en nieuwsgierig. Veel plezier. En het allerbelangrijkste: lees in godsnaam de FDA-hand-out over voedselveiligheid, zodat u weet hoe u een keukenthermometer moet gebruiken om ervoor te zorgen dat de interne temperatuur van wat u van plan bent te eten de veilige markering heeft bereikt.

Wat betreft het deel van schone energie, het is gemakkelijker om de voedselveiligheid te beheersen als je wilt gebruiken minder energie, maar niet noodzakelijk geen. Ik heb een van deze zeer coole Wonderbags, die een zware pot bonen of stoofpot urenlang op hoge temperatuur houden, een beetje als een passieve slowcooker. De enige energie die u verbruikt, is een paar minuten koken op de kookplaat. U kunt ook andere methoden voor snel koken kiezen, zoals roerbakken of batchgewijs koken en invriezen voor later. En de favoriete energiezuinige eettip van elke diëtist is snacken met vers fruit en verse groenten.

Hoe gaat het verder met Bruin? Toen we hem inhaalden, was hij bezig met het roosteren van wat Eggo-wafels in zijn auto. Hij heeft merch op komst – T-shirts met zijn hilarische “10/10, zou aanraden” slogan samen met een Arizona-logo. Hij is ook aan het kijken of hij iets kan doen om anderen te helpen met zijn bekendheid, zoals PSA’s om huisdieren en kwetsbare mensen uit verstikkende auto’s te houden. Niemand weet immers beter hoe heet het daar kan worden dan Joe Brown.

Leave a Comment