Salud! Van de nieuwe Times Food-editor

Het is hoog lente in Zuid-Californië en ik heb er zo naar gegeten: door de stad rennen voor taco’s en hamburgers, naar mijn favoriete boerenmarkten gaan voor bloemen van verse bessen en paddenstoelen, en naar restaurants klauwen voor late diners, terwijl de zon verder ondergaat de klok op. De pandemie is nog niet voorbij, maar de periode van intense behoedzaamheid om persoonlijk bij elkaar te komen is afgenomen. Vind me bij een plaatselijke duikschool of brouwerij (waar ik nog steeds naar een IPA zal grijpen ondanks dat het momenteel een voorwerp van spot is). Gevaccineerd en zelfverzekerd, voel ik me verjongd elke keer als ik tegen een nieuwe of bekende ellebogen bots, en restaurants en bars zijn zo vaak de perfecte plek om dat te doen. Ik beschouw het als een onderdeel van mijn gezondheid en welzijn.

Ik ben Daniël Hernandez, onlangs geslagen Voedselredacteur hier bij The Times. Criticus Bill Addison is op een welverdiende vakantie. In de tussentijd zullen ik en andere stafschrijvers van je LA Times Food-team meedoen.

Genieten van deze nieuwsbrief? Overweeg om je te abonneren op de Los Angeles Times

Uw steun helpt ons het nieuws te brengen dat er het meest toe doet. Word abonnee.

Sta me toe me even voor te stellen: ik drink dit groen sap elke dag, zal plechtig dragen door pulqueen mijn favoriete maaltijd van de dag is het ontbijt.

Een ontbijtburrito met chorizo ​​of machaca, omwikkeld met een borderlands bloemtortilla idealiter uit San Ysidro, is lekker. ik ben ook enorm beroemd (onder mijn ontbijtgasten) vanwege mijn omeletten van gesneden cactussen en champignons, met veel knoflook en gegarneerd met verkruimeld queso-fresco. Of, op die haastige ochtenden, zal ik toegeven dat ik een afhaalmaaltijden witte pizza heb opgewarmd en er een zacht gebakken ei op heb gelegd, en het ding vervolgens met rode chilivlokken beukte – en misschien een scheutje olijfolie?

Kortom, ik ben een praktische thuiskok met niet veel vrije tijd maar wel een paar handtekeningen in huis. Zoals veel van onze lezers, neem ik aan. En hoewel ik niet ben opgegroeid in de voedingsindustrie, ben ik een journalist die graag in de buurt van eten is, zodat voedsel ons de verhalen over onszelf kan vertellen die gehoord moeten worden. Het is een sfeer die we hebben opgebouwd in LA Taco. Eten is pleziermaar het kan ook tegenslag. Werken in restaurants kan creëren vreugde en, net zo genereus, wee.

Mijn eerste maand op de baan was een wervelwind. Ik sta versteld te zien hoe het Food-team eigenlijk werkt.

Hun werk – om altijd in de buurt van eten te zijn – wordt vaak gekarakteriseerd als ‘glamoureus’, maar dat logenstraft de realiteit. Om de meest recente informatie te hebben over wat restaurants en chef-koks doen in de uitgestrektheid van Los Angeles County en zijn buren, uw dinerschrijvers en columnisten – Addison, Stephanie Breijo, Jenn Harris en Lucas Kwan Peterson – moet daar zijn, kilometers maken en SoCal-snelwegen trotseren, dag na dag, overal eten proberen, vaak door de stad achtervolgd door onze hoofdvoedselfotograaf, Mariah Tauger.

Veel van hun maaltijden zijn, zoals je je misschien kunt voorstellen, niet altijd goed.

In onze andere tak van verslaggeving, koken, columnist Ben Mims en schrijver Julie Giuffrida zijn ingrediënten aan het verzamelen en proberen in hun keuken recepten steeds weer uit om ze precies goed te krijgen. De hoeveelheid benodigdheden en basisbenodigdheden zoals oliën en meel die ze alleen moeten doorstaan, verbijstert de geest. Het is de moeite waard om onze lezers eraan te herinneren hoe intens dit werk is, voor alle betrokkenen – schrijvers, fotografen, redacteuren en ontwerpers. Ik heb geprobeerd bij te blijven. En eerlijk gezegd, het is veel.

Maar ik ben altijd in voor een stevige uitdaging. Zo ook het team natuurlijk. Ik voel me nederig door de vriendelijke welkomstwoorden, lezers van Food. Het is mijn taak om verhalen te publiceren over wat we eten. Dus ik ben altijd benieuwd hoe je denkt dat we onze berichtgeving over eten in The Times zouden kunnen verbeteren of uitbreiden. Uitreiken! En salud!

Hier zijn opmerkelijke verhalen van de week:

Een man en een vrouw poseren voor een foto buiten een restaurant.

Een familiefoto van Judy en Lupe Liang van Hop Woo in Chinatown.

(Hoop Woe)

Voedsel nieuws

— Breijo bericht over de dood van Yening “Lupe” Liang, de mede-oprichter van Hop Woo op Broadway in Chinatown in LA. Liang en zijn vrouw en partner, Judy Liang, worden gecrediteerd als de eersten die hun menu’s drietalig hebben gemaakt: Chinees, Engels en Spaans. Het paar ontmoette elkaar tenslotte in Rosarito, Baja California.

— Er is een nieuwe “tiendita” in de Grove van Alma Cocina de Mexico, Breijo meldt in haar column Deze week verschijnt in LA Restaurants ook een spannende pan-Aziatische dinette in Long Beach.

– Charcuterieborden of ‘lunchables voor volwassenen’ zijn leuk om naar te staren, schrijft Mims, maar snacks voor het avondeten zijn echt iets, zoals deze recepten van Lukas Volger laten zien.

– Cinco de Mayo verdient enige absolutie – als een excuus om echt Mexicaans eten te koken, merkt Giuffrida in haar op wekelijkse compilatie van recepten uit het The Times-archief.

— Ook Moederdag komt eraan. Giuffrida heeft je gedekt.

— Wat nu te eten? Daar is een schrijver voor: deze week vertelt Harris ons over de fascinerende focaccia brood ijs bij Antico Nuovo op Beverly, en meer.

Op een houten tafel staat een glazen schaal van gesmolten ijs met kruimels erop.

Het focaccia-broodijs bij Antico Nuovo.

(Emma Costello)

Leave a Comment