“Wat ik op een dag eet met mijn plantaardige dieet” – Venus Williams

Voeding is altijd een groot deel van mijn leven geweest. Maar het heeft een hogere prioriteit gekregen, omdat ik een auto-immuunziekte moest overwinnen en de slopende pijn en vermoeidheid die chronische symptomen waren. Het duurde lang voordat mijn artsen ontdekten wat er met me aan de hand was, en toen duurde het bijna net zo lang om met effectieve behandelingen te komen. Er waren dagen dat het moeilijk was om uit bed te komen. Maar ik wilde nog steeds meedoen op de tennisbaan. Met mijn symptomen wist ik echter dat ik niet zou kunnen presteren op het niveau waarvan ik wist dat ik het kon, dus professioneel spelen was uitgesloten totdat het probleem was opgelost.

Toen ik in 2011 de diagnose van het syndroom van Sjögren kreeg, moest ik een aantal belangrijke veranderingen in mijn levensstijl doorvoeren om mijn gezondheid op de eerste plaats te zetten. Nadat ik alles had geprobeerd wat de dokter voorstelde, bleef ik spier- en gewrichtspijn en constante vermoeidheid ervaren. Maar toen ik begon met het verkennen van een plantaardig dieet om mijn ontsteking te helpen verminderen en mijn immuunsysteem te ondersteunen, hield ik van de manier waarop ik me voelde, dus bleef ik doorgaan.

Ik volg nu al meer dan tien jaar een plantaardig dieet en heb me nog nooit zo goed gevoeld. Het
geeft me de energie om de hele dag mijn best te doen en geeft me een goed gevoel
aan de top van mijn spel omdat ik overal gezondere keuzes maak.

Nu, tien jaar later, heb ik eindelijk een gezonde balans ontdekt. Ik eet nog steeds voornamelijk plantaardig voedsel zoals groenten en plantaardige eiwitten, maar ik ben niet altijd perfect. Het is belangrijk om jezelf af en toe te verwennen!

Dit is hoe een typische dag van eten er voor mij uitziet, met enkele van mijn favoriete plantaardige voedselmerken. Ook inbegrepen is mijn eigen merk gezonde eiwitshakes, Happy Viking, die ik heb gemaakt omdat ik problemen had met het vinden van de perfecte eiwitshake om me weer aangevuld te voelen na een zware training. Nu gebruik ik het de hele dag wanneer ik een gezonde boost van plantaardige eiwitten nodig heb om mijn energieniveau te verhogen.

  • Ontbijt: Een eiwitrijke smoothie met bessen of een kopje fruit
  • Lunch: Zoet met rijst en een van mijn zelfgemaakte ranch dressings aardappelen
  • Snack: Boerenkoolchips, noten, repen, een groene smoothie
  • Avondeten: Linzen over quinoa en groenten of een vegetarische burger op basis van linzen met sla, tomaten, uien en ingemaakte groenten
  • Toetje: Coconut Bliss’ zoete kersen amaretto zuivelvrij ijs, Hu Kitchen’s cashewboter chocoladereep, of Lenny & Larry’s Complete Double
    Chocoladekoekje.

Ontbijt: De ochtenden zijn moeilijk voor mij omdat ik over het algemeen geen grote eter ben in de ochtend. Ik heb meestal niet veel tijd om iets te maken omdat ik me haast om te oefenen of vergaderingen te houden. Soms maak ik een snelle smoothie met verse bessen en een bolletje van mijn Happy Viking-eiwitpoeder (waarschijnlijk de aardbeiensmaak, het is mijn favoriet) en drink dit onderweg. Als ik trek heb in iets zoeters, voeg ik twee of drie dadels toe aan de smoothie. Ik doe het ‘s ochtends graag rustig aan en wil me niet gehaast voelen.

Lunch: Afhankelijk van hoeveel tijd ik heb voor de lunch en hoe mijn schema eruit ziet, kan mijn middagmaal variëren van zoete aardappelen en rijst tot een groene smoothie. Het kan een lunch op kantoor zijn of een powerdrankje voor onderweg naar mijn fysio. Mijn lunch vult me ​​meestal tot het avondeten klaar is, en ik heb de neiging om vrij eenvoudige maaltijden te eten.

Soms ga ik naar een van mijn favoriete veganistische restaurants voor een lunch of een
snelle snack in het midden van de dag. Ik zou niet kunnen leven zonder Christopher’s Kitchen
aardbeienmilkshake, het is de beste!

Snacks: Ik breng veel tijd door in Florida, dus ik eet veel verse sinaasappels en citrus als tussendoortje. Ik ben ook niet de grootste snacker maar als ik honger krijg, eet ik gewoon wat er in de buurt is: gearomatiseerde noten, gesneden fruit, ingelegde sperziebonen of bloemkool en boerenkoolchips. Ik ben ook dol op de Crunchy Peanut Better-smaak van de CLIF-bar voor een middag om me op te halen. Het geeft me een extra boost als ik het echt nodig heb! Een andere snack waar ik dol op ben, is Earth Balance White Cheddar Puffs. Ik word beter met gezonde tussendoortjes, want begrijp me niet verkeerd… Ik ben dol op een snoepje.

Ik probeer mijn lichaam zo alkalisch mogelijk te houden om gezondheidsproblemen op de lange termijn te voorkomen, dus ik blijf uit de buurt van zure voedingsmiddelen zoals suiker. Ik probeer me te concentreren op het eten van echte schone snacks en echte ingrediënten, dus ik controleer altijd de ingrediënten op de achterkant van de verpakkingen.

Soms kijk ik gewoon in mijn voorraadkast naar snacks en vind ik niets, en besef ik dat ik niet eens honger heb. Maar de laatste tijd maak ik mijn eigen veganistische kruiden, zoals veganistische karnemelkdressing, dus soms doop ik daar een stel gesneden groenten in. Het is zo lekker en super makkelijk om te maken.

Avondeten: Voor het avondeten maak ik meestal wat linzen en voeg ik die toe aan een gigantische salade met quinoa of eet ik ze over gesauteerde groenten.

Wanneer ik kook, streef ik naar iets snels en toch lekkers omdat ik aan het eind van de dag zo moe ben, dus ik heb geen zin om veel tijd in de keuken door te brengen! Maar ik experimenteer graag met verschillende plantaardige voedingsmiddelen. Soms kook ik een veggie- of linzenburger en breng ik de patty op smaak met roze zeezout en knoflookpoeder – twee smaakmakers waar ik niet zonder kan. Of ik gooi wat ik uit de koelkast heb op de burger, zoals sla, uien en tomaten, en combineer mijn maaltijd met een Happy Viking-eiwitshake. Ik ben dol op de chocoladesmaak ‘s nachts omdat het naar een dessert smaakt.

Als het om snoep gaat, Ik probeer niet te veel suiker te eten, dus ik neem een ​​paar dadels, natuurlijke granola met wat bessen, of cashewboterchocolade van Hu Kitchen die geen riet of geraffineerde suiker bevat, of zuivel. Ik controleer altijd de ingrediënten om er zeker van te zijn dat mijn traktaties natuurlijke zoetstoffen bevatten. Ik sta mezelf ook toe om een ​​of twee keer per week een Lenny & Larry’s Complete Cookie of een beetje Coconut Bliss’ zoete kers amaretto zuivelvrij ijs te eten. Hoewel het ijs 17 gram suiker bevat, is het volledig plantaardig en smaakt het erg goed. Het is een leuke traktatie!

Conclusie: Dat is wat voor mij werkt. Wanneer je de juiste balans in je voeding vindt, weet je het. Blijf proberen je gezondste, meest plantaardige eten te eten, en je lichaam zal je dankbaar zijn! Ik garandeer je dat je je elke dag beter, sterker en energieker zult voelen.

.

Leave a Comment